1074 Budapest, Dohány utca 16-18. 1/3.
H-P: 08:30 - 20:00
+36-1/215-6351, +36-20/979-74-14
Elérhetőségek

Érelváltozások kezelése

A lézerfény, intenzív fényimpulzus kiválóan alkalmas a piros, kék vagy lilás színben előtűnő hajszálértágulatok kezelésére. Ezek az alsó végtagon pókhálóvénák, seprűvénák, az arcon és orr környékén borzasztóan zavaróak tudnak lenni, ám a modern fény esztétikai berendezésekkel sikeresen kezelhetőek. A test bármely részén alkalmazható ez a lézeres kezelés.

A  kisebb átmérőjű, vékonyabb értágulatok esetén a bőrfelszínen keresztül, szúrás vagy vágás és bemetszések nélkül alkalmazott lézerfény a kis erekben áramló hemoglobinban nyelődik el. Felhevíti azt fel és elzárja az ereket, melyek aztán idővel felszívódnak, fokozatosan teljesen eltűnnek.

 Seprűvénák 

Az alsó végtagon jellemzően hölgyeknél - kialakuló piros, lilás, sötétkék színű, kanyargós, elágazó értágulatok. Elsősorban esztétikai problémát jelentenek. Genetikai hajlam mellett gyakran hormonális változások (például terhesség), illetve helyi nyomásnövekedés (például keresztbe tett láb szokása, vagy irodai szék okozta nyomások) segítheti elő kialakulásukat. A seprűvéna kezelése komoly felszereltséget igényel, mert a bőrben akár több rétegben is elhelyezkedhetnek olyan értágulatok, melyek zavaróak lehetnek, nem elég pusztán a felszíni ereket kiiktatni a valóban tartós eredményekhez, az igazán megnyugtató szinte véglegesnek mondható eredményekhez a bőr különböző rétegeiben található ereket is alaposan fel kell térképeznünk.

Az apróbb átmérőjű felszín közeli ereket jellemzően az IPL, a nagyobb átmérőjű ereket jellemzően hosszú impulzusú NdYAG lézerrel kezeli bőrgyógyász specialistánk. A bőr megkíméléséről és a kellemes kezelés érzetről a progresszív vízhűtésű kezelőfej, míg az optimális energia csomagokról a multi (többszörös) impulzus üzemmód gondoskodik.  A kék-zafír fényspektrum szűrők a kezelésekhez hangolt ideális hullámhossz tartományt állítják elő. A kezelések során szükség szerint lokális érzéstelenítést alkalmazunk.

Rosacea, arc érelváltozás teleangiectasia

A rosacea az arcon jelentkező, makacs gyógyhajlamú, idült bőrbetegségek közé tartozik, amely felnőttkorban igen gyakori. A rosacea kialakulását számos tényező befolyásolja. Az öröklődés és az egyéni hajlam, valamint a környezeti behatások miatt a bőr érfalaiban levő simaizom mozgása idővel renyhébbé válik, időszakosan kitágul - ezt nevezzük tartós arcpírnak. Súlyosabb esetben azonban véglegesen kitágul, állandósul a bőrpír (teleangiectasia).

Érelváltozásokkal kapcsolatban konzultációt szeretnék