1074 Budapest, Dohány utca 16-18. 1/3.
H-P: 08:30 - 20:00
+36-1/215-6351, +36-20/979-74-14
Elérhetőségek

Test szőrtelenítés

Ipl készülékünk erőteljes impulzusai egyedülálló módon a fényhullámhossz, energiasűrűség és impulzusidő optimális kombinációja révén célozzák meg és teszik inaktívvá a szőrtüszőket. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigment tartalmában elnyelődik, átalakul hőenergiává. Az anagén fázisban lévő szőrtüszők a hőenergia hatására semlegesítődnek és képtelenné vállnak új egészséges szőrszáll képzésére.

A fedett területek kezelése villámgyors, a másodperc törtrésze alatt bekövetkezik. Mivel a bőrfelszín szövetrétege relatív nagy mennyiségben tartalmaz vizet, ezért a szövetek nem károsodnak, nem forrósonak fel.   

A szőrtelenítés sikerét három tényező határozza meg:

1.) - a kezelést végző szakmai tapasztalatai és gyakorlata
2.) - a kezelések során alkalmazott készülék minősége - energiaszintje, precíz beállítása
3.) - a hormonális állapotod, bőrfelszínéned teherbíró képessége, szőrzeted minősége, mennyisége, színe
  

A kibocsátott fényimpulzus (szinte teljesen mindegy, hogy lézer, vagy IPL készülék) speciálisan összetett spektrumok, mely biztosítja a bőr thermo-relaxációját, azaz optimális visszahűlési értékét. Így a szőrszálak a megsemmisülésig fognak felhevülni, a környező magasabb víztartalmú szövetek egyáltalán nem hevülnek fel, teljesen sértetlenek maradnak.

A szőrtüszők életciklusa szempontjából három időszakot különböztetünk meg:

1.) növekedési (Anagen),
2.) visszafejlődő (Catagen)
3.) pihenő (Telogen) szakaszt.

A melanin képződés a növekedési (Anagen) szakasz jellemzője.

Ez az oka, hogy eredményes epiláció –bármely ismert módszert vesszük is alapul

- kizárólag az élettanilag aktív, növekedési szakaszban végezhető.

 Végleges szőrtelenítés, vagy tartós szőrtelenítés?

A neten böngészve gyakorta találkozhatsz a "Végleges szőrtelenítés"-t hirdető kezelőhelyek sokaságával. Jó eséllyel indulhatnának a "ki mond nagyobbat..." vetélkedőn. Szakmai és etikai elhivatottságunk nem engedi meg, hogy ily módon csalogasuk be  az embereket .Az általunk kezelt területen garantáltan jó esélyünk van a szőrszálak rendkívül tartós idejű és nagymértékű eltávolítására.Végleges,örökre 100%-os szőrtelenítés nem létezik."Jó vagy rossz hír?"Szervezetünk,olyan reproduktív,hogy igen kis százalékban,de előfordulhat,példa van rá,hogy szervek (pl. akár a lép) újra épülnek. 

1.) az évek múlásával, az addig pihenő őssejteknek köszönhetően a szőrtüszők ismét aktívvá válhatnak, és megjelenhet a korábbinál sokkal finomabb, kisebb mértékű szőrzet. Ilyenkor végzünk egy-egy emlékeztető kezelést a probléma megoldására.

2.) Dr. Simon Eckhouse (Izrael) a lézerrel és IPL fénnyel történő epiláció valamint az ELOS technológia felfedezője, "atyja" is csak pár évtizede fejlesztette ki a fénnyel történő epilációs módszert. Sem ő személyesen, sem pedig az amerikai FDA hivatal nem ismer el egyéb végleges szőrtelenítő eljárást, mint az elektronikus szőrzet eltávolítás, az elektrolízis.

Előfordulnak olyan esetek is, amikor fénnyel mi nem végezünk szőrtelenítő kezeléseket:

És végül, de nem utolsósorban - ha valaki máshol már "megégette" magát, és kifizetett egy vagyont de még mindíg nem kívánt mértékben maradt fenn szőrzete, mi nem szívesen vállaljuk a szőrtelenítő kezelését. Az ilyen esetekben általában a fenti három alapvető tényezőből egyetlen egyre sem ügyelt a "végleges szőrtelenítést féláron, , gyorsan..." üzemeltető szalon tulajdonosa, aki jó esetben elvégzett egy "FÉNY - GYANTÁZÁST", rosszabb esetben teljesen eltávolította a szőrszálakból a melanin tartalmat, esélyt sem adva a valóban tartós, megfizethető árú szőrtelenítő kezelések elvégzésére.

(a "fény gyantázás" szóért köszönet illeti Dr. Kádár László bőrgyógyász barátunkat, aki a www.klsderm.hu tulajdonosa, és szívből ajánljuk azoknak akik világosabb nehezebben kezelhető szőrzettel érkeznek hozzánk tanácsadásra)

Test - végleges / tartós szőrtelenítés személyes kozultációt szeretnék